Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ύρια στις Λεύκες,φιλοδοξούμε να γίνει το ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού για τους ανθρώπους του παιδικού βιβλίου.Η παράδοση των Λευκών στον χώρο του βιβλίου, το Σπίτι Λογοτεχνίας που εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι άρτιες υποδομές που υπάρχουν στο χωριό για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και η διαχρονική σχέση της Πάρου με τον πολιτισμό ήταν η καλύτερη βάση για να τολμήσουμε αυτό το βήμα, σε μια πολύ δύσκολη για όλους χρονιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ, την Κοινότητα Λευκών, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που μας υποστήριξαν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Μαζί και τους συγγραφείς και καλλιτέχνες που πρόθυμα δέχτηκαν να συμμετάσχουν και να συνομιλήσουν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις μας.

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και να οδηγήσει στη γέννηση ενός ακόμα πολιτιστικού θεσμού στην Πάρο.

Ιούλιος 2020
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ