Το Φεστιβάλ

To Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Λευκές Αναγνώσεις» φιλοξενούν για δεύτερη χρονιά οι πανέμορφες Λεύκες Πάρου από 15-19 Ιουλίου 2021. Μετά την επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υρία παρουσιάζει φέτος ένα διευρυμένο φεστιβάλ με μεγαλύτερη διάρκεια, περισσότερους συγγραφείς και δημιουργούς, και με πίστη ότι χτίζει μεθοδικά στις Λεύκες έναν νέο πολιτιστικό θεσμό.

Το Φεστιβάλ αποτελεί καρπό της ιδέας και του συντονισμού της Μαίρης Κανάκη, εκπαιδευτικού και συγγραφέα. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου και την Κοινότητα Λευκών, με τη χρηματοδότηση και την αιγίδα του Yπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την κοινωνική επιχείρηση «Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα» και τελεί υπό την αιγίδα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Παράλληλα οι δεκάδες επιχειρήσεις, οργανισμοί και κάτοικοι των Λευκών που στηρίζουν με πάθος τη διοργάνωση επιβεβαιώνουν το πόσο δίκιο είχαν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Υρία να επιμείνουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες προστασίας της υγείας.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν με εργαστήρια, παρουσιάσεις, αυτοσχεδιασμούς και αφηγήσεις οι συγγραφείς Έλενα Αρτζανίδου, Λιλή Γάτη, Εύη Γεροκώστα, Μαρίνα Γιώτη, Σοφία Δάρτζαλη, Μαίρη Κανάκη, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Μίλτος Πιστώφ, Ελένη Σβορώνου, Γιάννα Σέργη, ο εικονογράφος Δημήτρης Μαστώρος και η εικαστικός Αγγέλικα Βαξεβανίδου.

Παράλληλα στο Δημοτικό Σχολείο Λευκών θα πραγματοποιείται ως τις 14 Αυγούστου έκθεση βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λευκών Κώστου.

Οι χώροι του Φεστιβάλ

Photo by Kimberly Farmer on Unsplash